BAD HAIR DON’T CARE

Tips om je haren sneller te laten groeien.

 

“Als je haar maar goed zit…” Een welbekende uitspraak. En dit geldt voor veel vrouwen ook zeker. We voelen ons toch stukken fijner en zekerder als we weten dat we ons daar in ieder geval geen zorgen over hoeven te maken?

Vandaag wat tips om je haren op een natuurlijke manier wat sneller te laten groeien.

Wat kan je zelf (en kosteloos) doen om je haar en hoofdhuid in topconditie te krijgen, en te houden?!

bad hair don't care

Tip 1: Spoel je haar altijd na met koud water.
2 vliegen in 1 klap! Je bent én meteen wakker, en het koude water sluit de haarschubben. Gewoon even 5 seconden op die tanden bijten. Het is echt de moeite waard, op den duur voorkomt dit slijtage en gespleten haarpunten.

Tip 2: Slaap op een zijden kussensloop.
Eigenlijk hartstikke logisch dit. We liggen zo’n 7 a 8 uur per nacht op ons kussen. Een satijnen sloop geeft natuurlijk veel minder wrijving dan een “normaal” ( katoenen ) kussensloop. Ook dit scheelt je zeker een hoop gespleten haarpunten, en afgebroken haar.

Tip 3: Gebruik een goede haarborstel, en gebruik hem goed!
Natuurlijk is dit voor iedereen verschillend. Maar toch is het belangrijk om een goede borstel te gebruiken. 1 met flexibele staafjes bijvoorbeeld, zodat het je hoofdhuid niet te veel beschadigd. Je haren borstelen onder de douche wordt eigenlijk ook afgeraden, tenzij je hier een speciale borstel voor gebruikt.
Ook de techniek die je gebruikt is bepalend voor de gezondheid van je haar.
Liefst onderaan beginnen, zodat je niet al je haren met klitten en al eruit trekt.
En vervang je borstel regelmatig!

Conditioner beperkt slijtage en vermindert dus op de langere termijn gespleten haarpunten.

Tip 4: Minder shampoo, meer conditioner.
Klinkt misschien gek, maar water en shampoo werken uitdrogend. Dus hoe minder je je haar hoeft te wassen, hoe beter. Daarentegen is conditioner echt wel een must als je je haren wil laten groeien. Conditioner beperkt slijtage en vermindert dus op de langere termijn gespleten haarpunten.

Tip 5: Vermijdt hitte!
Nee, dan heb ik het niet over de zon! (Is ook niet bevordelijk natuurlijk) maar over onze vrienden de föhn, de stijltang en de krultang. Hoe graag we ze ook gebruiken, probeer dit te beperken. Laat ze lekker in de open lucht drogen, en een keer minder die krullen erin. Echte boosdoener dit wanneer je ze met grote regelmaat gebruikt.

Als je deze (eigenlijk simpele) tips langere periode opvolgt, zullen ze er zeker voor zorgen dat je haar gezonder wordt, en dus zullen ze harder groeien!

 

No Comments Yet

Comments are closed