De grootste huidverouderaars..

De grootste huidverouderaars.

 

Leeftijd, stiekem zijn we er allemaal regelmatig mee bezig. Helemaal in combinatie met ons uiterlijk, en dan met name met onze huid.
Je huid is je grootste orgaan. Super belangrijk dus om hier goed voor te zorgen.
Ondanks dat ouder worden een geleidelijk proces is, is het wel degelijk afhankelijk van bepaalde factoren.

Hieronder een overzichtje van de grootste boosdoeners op het gebied van huidveroudering:

DE ZON.

Met stip op 1! Hoe graag we dat mooie bruine teintje ook allemaal willen, de zon is funest voor onze huid. Maar liefst 90% van je rimpels ontstaan door de zon. We kunnen en willen ‘m natuurlijk niet helemaal mijden, maar vergeet dus vooral niet te smeren met min factor 30!

 

Girls shocked skin

SUIKERS.

Ook van suikers krijg je rimpels!
Suiker beschadigd het collageen in je huid. Al je lichaamscellen verouderen sneller.
Je huid wordt dunner en minder elastisch, hierdoor ontstaan rimpels. Dus hoe lekker ook, laat die zoetigheid wat vaker achterwege!

STRESS.

We hebben allemaal wel eens stress. Toch is het belangrijk om regelmatig echt te ontspannen. Vaak wordt onderschat hoe slecht stress voor je is. Zo ook voor je huid. Het zorgt voor puistjes, een doffe huid, rimpels en een vermoeide uitstraling.

ROKEN.

Deze heeft niet veel uitleg nodig. We weten allemaal dat roken enorm ongezond is. Ook met betrekking tot je huid. Elke sigaret die je opsteekt zorgt voor 25mg afbraak van vitamine C. En laat je die nou net zo nodig hebben voor je dagelijkse shine!

ALCOHOL.

Ook dit is eigenlijk een echte “huidkiller”. Alcohol droogt je lichaam uit en onttrekt het van essentiële vitaminen en mineralen die je huid nodig heeft om in goede conditie te blijven.
Nou is een glaasje rode wijn per dag helemaal geen doodzonde, maar het is een ander verhaal als je ieder weekend laveloos aan de bar hangt. 😉

TE WEINIG SLAAP.

Zorg voor een goede nachtrust. s ‘nachts herstelt je lichaam, dus ook je huid.
Slaap je minder dan 7 uur per nacht, dan ontstaan die fijne lijntjes 2x zo snel. Bij voldoende slaap krijgt je bloedtoevoer een boost, en zorgt voor een flexibelere, stralendere huid.
Mooier worden terwijl je slaapt, makkelijker kunnen we het niet maken toch..?

Helaas genieten we juíst vaak van bovenstaande dingen.
Gezellig een borreltje in de zon, bij dat drankje hoort vervolgens iets lekkers, eventueel een sigaretje, en dan ook nog eens “te laat” naar bed…

En geen zorgen; dit moet ook zeker kunnen. Eigenlijk zoals met alles geldt ook hiervoor; GENIET, maar doe dit met mate…

 

No Comments Yet

Comments are closed