De voor- en nadelen van een lat-relatie..

De voor- en nadelen van een lat-relatie.

 

LAT, Oftewel; Living apart together. Samen een relatie maar je woont apart.

Er zijn steeds meer mensen die hier bewust voor kiezen. Vaak na een huwelijk of na een relatie met kinderen lijken er steeds meer mensen te zijn die even “genezen zijn” van het samenwonen. Natuurlijk zijn er ook mannen en vrouwen die er überhaupt nooit aan beginnen. Toch wordt het vaak gezien als de volgende stap in de relatie. Het meerendeel kiest er dan ook voor om gezellig samen te huizen.

 

Koppel in de keuken
Hieronder een aantal voor en nadelen van een lat-relatie. Laten we positief beginnen met de voordelen;
  • Doordat je elkaar ook periodes niet ziet blijf je naar elkaar uitkijken. Zo komt er veel minder snel “de sleur” in jullie relatie. Het blijft meer zoals in de beginfase.
  • Je kan doen waar je zin in hebt! Je houdt automatisch minder rekening met elkaar. Zin om spontaan bij een vriendin te gaan eten, dat kan gewoon! Dit ipv dat er sowieso vanuit wordt gegaan dat jij weer kookt vanavond…
  • Je wordt er zelfstandiger van. De klusjes die de samenwonende vrouw “mannenklusjes” noemt, leer, en doe jij gewoon zelf.
  • Je kan je huis helemaal naar jouw smaak inrichten! Geen discussies en consessies, gewoon lekker zoals jij het wilt! Geen last van: (een hele lijst dit ;)! Huishoudelijke ergernissen, zoals druppels op de wc bril, onderbroeken door de slaapkamer, vieze afwas door het hele huis, tv discussies wat te kijken, elke nacht dat gesnurk, je hoeft je kledingkast niet te delen, kan douchen wanneer je wil en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Door naar de nadelen van het niet-samenwonen…

 

  • Leer je elkaar wel echt optimaal kennen als je niet in 1 huis woont? Je bent nooit 100% thuis als je bij de ander bent, is toch anders…
  • Financieel. Je betaald allebei apart je huur of hypotheek, dus dit is in alle opzichten stukken nadeliger. 1 relatie, maar dubbele lasten.
  • Je kan niet zomaar even lekker tegen de ander aankruipen als je daar ineens zin in hebt.
  • Het huishouden is geheel voor je eigen rekening. Waar je anders de taken verdeelt komt nu alles op je eigen bordje.
  • Je hebt minder zicht op wat de ander “uitvreet”. Ben je jaloers of wantrouwend aangelegd, dan zal latten een hele uitdaging zijn.

 

Dus zoals je ziet, een hoop voor en tegens. En dit zijn ze vast niet allemaal! En wat voor de één als voordeel geldt, geldt voor de ander misschien wel als nadeel. Als ik heel eerlijk ben, ( ik ben samenwonend ) moet ik toch zeggen dat ik over de voordelen net iets minder lang hoefde na te denken dan over de nadelen.

 

No Comments Yet

Comments are closed