FOODMOMS

Welk type FOODMOM ben jij ?!

 

Lieve moeders, voor mij, en ik neem aan voor jullie ook, een dagelijks terugkerend iets:

“WAT ETEN WE VANDAAG?!”

 

foodmom kids

 

Als ik heel eerlijk ben, word ik tegenwoordig al bijna chagrijnig als ik er alleen al aan denk. Iedere dag dezelfde struggle. Elke dag vraag ik het opnieuw; “Wat willen jullie eten jongens?” En elke dag krijg ik hetzelfde antwoord;  “ Maakt niet uit..!”

Oftewel, Ik kan het weer uitzoeken…

Ik weet dat ik hierin niet alleen ben, ik kom nl regelmatig moeders tegen die met dezelfde verdwaasde blik als ik in de supermarkt staan. En ik hoor ze denken:
“ Gisteren bami gemaakt, eergisteren spaghetti, die dag dáárvoor Chinees besteld… Wat een ellende, wat moet ik vandaag weer maken?! ”

Hoe gaat dat bij jou thuis? In welk van onderstaande moeders herken jij jezelf ?!

De 17.00u-het- is- eten- is- klaar- moeder

Misschien wel de moeder waar ik het meest jaloers op ben. Deze moeder heeft het dik voor elkaar wat betreft het huishouden en alles Daaromheen! Boodschappen zijn voor de hele week in huis en dus staat ook het eten voor 7 dagen gepland. ( 6 dagen koken en natuurlijk op vrijdag frietdag! ) Het eten staat dan ook netjes om vijf uur op tafel iedere dag.

De afhaalmoeder

Pizza, friet, Chinees, sushi, shoarma, Grieks, Thais… Deze moeder heeft het liefst elke dag een ander gerecht wat ze gewoon lekker af kan halen. Of nog beter, kan laten bezorgen! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Daar is thuisbezorgd.nl toch voor?!

De kak- wéér- vergeten- boodschappen- te- doen- moeder

Of ben jij die moeder die tegen 18.00 in haar gare kloffie naar de winkel raced omdat je wéér vergeten bent boodschappen te doen. Het brood voor morgen is natuurlijk allang op en voor koken is het inmiddels eigenlijk ook te laat. Toch maar die kant en klare maaltijd nog eens dan?  die zijn zo verkeerd nog niet…

 

mom with daughter

De healthy mom

Deze moeder zorgt dat haar kids gezond zijn, en gezond blijven. Geen ranja maar water, geen Sultana maar fruit mee naar school en als avondeten zeker geen vette patatjes! Vaak is deze moeder zelf ook bere gezond, en heeft ook zij wekelijks voldoende voorraad in huis en is dus goed voorbereidt elke dag.

De stamppot- moeder

Wortel stamp, andijvie stamp, spinazie stamp… Je kan het zo gek niet bedenken of deze moeder maakt er een heerlijk Nederlands kostje van. Hup die schort aan en de keuken in! Lekker rookworstje erbij en klaar is Kees. En dit zo een jaar of 30 door… Goed is goed toch?!

Ik zie mezelf het meest terug in de ”kak-weer-vergeten-boodschappen-te-doen-moeder” denk ik… Hoewel ik het meestal wel op kan brengen om toch te koken, dan maar wat later eten. ( Kom je vaak ook nog eens iedereen tegen net wanneer je haast hebt.) Maar het gebeurt dus zeker meer dan eens dat ik na het werk denk; Scheissss ik moet nog naar de winkel!

 

 

No Comments Yet

Comments are closed