KIDS.. Eten is klaar, komen jullie zeuren?!

Tips om je kind beter te laten eten.

 

Kinderen zijn volop in de groei. Ze hebben de juiste voeding nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Gezonde voeding is dan ook heel belangrijk maar zeker niet altijd even makkelijk.

Hier wat tips die kunnen helpen gezond eten leuker en makkelijker te maken.

Eet gevarieerd. Zorg ervoor dat je veel variatie aanbrengt in maaltijden en tussendoortjes. Dit zorgt ervoor dat je kind veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Geef zelf het goede voorbeeld. Belangrijk punt dit, jij BENT hun voorbeeld, dus zorg dat je zelf doet wat je van hen verwacht. Iets met na-apers…

Leg je kind uit waarom goed eten belangrijk is. Vertel ze waarom het belangrijk is gezonde voeding binnen te krijgen. Welk kind wil er nu niet net zo groot en sterk worden als hun papa?

Proeven proeven proeven! Het is belangrijk dat je kind kennismaakt met verschillende smaken. Door het proeven van verschillende producten worden de smaakpapillen geprikkeld. Je zal merken dat ze echt niet alles meteen lekker vinden, maar hoe vaker ze het aangeboden krijgen, hoe makkelijker het zal gaan.

Smoothie. Maak een lekkere smoothie voor ze. De ideale vitamineboost voor de kleine groente-weigeraars.

De ideale vitamineboost voor de kleine groente-weigeraars.

 

Groentefiguurtjes. Een slimme manier om groente aantrekkelijker te maken voor de kids is door ze er leuker uit te laten zien. Maak bijv figuurtjes van je groente met een uitsteekvormpje. Ook het opdienen in de vorm van een hartje of poppetje maakt het voor je kind al leuker om te eten.

Verstop die groente! Maak je lekkere pasta? Snij je groente zo klein dat ze ze haast niet kunnen zien! Pureren is natuurlijk ook een optie!

Betrek je kind bij het avondeet -gebeuren. Te beginnen met gezellig samen boodschappen doen. Laat je kind mee kiezen wat jullie eten die avond. Laat ze zo nu en dan ook helpen met koken. Ze zullen trots zijn op hun bijdrage, en kunnen natuurlijk niet zeggen dat ze hun eigen gemaakte gerechtje niet lekker vinden!

 

No Comments Yet

Comments are closed